+31 (0) 33 789 00 33 NL EN DE FR

Datacenter Services
« Terug naar services overzicht

Hardware opkopen

Als wij jouw hardware opkopen, draag je bij aan een circulaire economie door je gebruikte hardware een tweede leven te geven.

Gebruikte, verouderde of overtollige server, storage en networking apparatuur heeft vaak nog een marktwaarde. Met onze hardware opkoop / inruil services kun jij geld verdienen aan deze hardware. Wat jij vervolgens weer kunt investeren in nieuwe systemen. Als opkoper van datacenter hardware doen wij jou een aantrekkelijk opkoop bod en bieden jou de maximale restwaarde voor de hardware. Dit doen wij voor servers, storage en networking. Alle apparaten worden gewist en gereedgemaakt voor hergebruik als refurbished hardware.

Voordelen van de hardware opkopen service door Infradax

  • Ontvang maximale waarde voor huidige hardware;
  • Data wordt GDPR proof verwijderd met gecertifieerde software;
  • Wij zorgen voor logistiek en verwijderen de apparatuur;
  • Voordelig bij 3-jarig economische afschrijving;
  • Draag bij aan een circulaire economie
  • ISO 9001:2015 gecertificeerd.

10% naar Meander Medical Center

Wanneer je door Infradax jouw hardware laat opkopen, gaat 10% van de marge bij opkoop naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Hiermee ondersteunen wij innovaties in de gezondheidszorg door projecten te financieren die de healthcare verbeteren.

Waardebepaling huidige hardware

Met alle technologische ontwikkelingen kan de huidige datacenter hardware al snel niet meer voldoen aan jouw eisen. Ook de waarde van hardware kan snel verminderen. De hardware opkoop / inruil service van Infradax is in zo’n geval heel interessant om hier kostenefficiënt mee om te gaan. De leeftijd van de apparatuur is voor opkoop onder te verdelen in drie categorieën:

1. 0-3 jaar: jonge hardware is populair en levert een hoge restwaarde op.
2. 3-5 jaar: waarde hardware daalt, veel bedrijven vervangen hardware in deze periode. Dit is hét moment om de systemen te verkopen.
3. 5+ jaar: de oude hardware levert nog weinig op.

Ontvang in 3 simpele stappen geld voor de hardware

1. Inventariseer oude hardware. Kan met factuur vanuit leverancier. Opsomming type systeem met specificaties is ook voldoende;
2. Stuur ons alle specificaties en geef aan op wat voor termijn wij langs kunnen komen voor onder andere ontkoppelen hardware en data erasure;
3. Jij krijgt van Infradax binnen 2 werkdagen een marktconform bod op de hardware.

Volledige data erasure

Wanneer wij jouw hardware opkopen, zorgen wij voor volledige data erasure. Dit zit standaard bij de hardware opkoop / inruil service inbegrepen. Het wissen van alle data kunnen wij ook doen met gecertificeerde sofware zoals Blancco. Dit kan zowel op onsite als bij ons in Amersfoort. Hier zit wel een meerprijs aan verbonden per HDD, maar deze is wel helemaal GDPR proof. Lees meer over onze data erasure services.

Persoonlijk advies bij opkoop / inruil service

Heb je hulp nodig met het inventariseren van jouw hardware? Of vragen over de opkoop / inruil service? Neem dan contact op met de consultants van Infradax. Jij krijgt gelijk te horen wanneer het perfecte moment is om jouw hardware te verkopen.

Let op: Wij kopen geen particulieren hardware, zoals computers, laptops en printers op.

VRAAG EEN OFFERTE AAN!

Vraag vrijblijvend een opkoop bod aan.

Share in your network: