Support

DISASTER RECOVERY AS A SERVICE (DRAAS)

 • Verzekerd van je data
 • Snelle RPO en RTO tijden
 • Continuiteit voor je business
 • Beveiligd en beheerbaar
 • Je data in Nederland
 • Snel up and running

Kritische bedrijfsgegevens en belangrijke applicaties zijn gemakkelijk tegen calamiteiten te beschermen dankzij Disaster Recovery as a Service (DRaaS). Hiermee worden organisaties via cloud computing beschermd tegen rampen of verstoringen en is snel en betrouwbaar herstel naar de oorspronkelijke situatie verzekerd.

Bedrijven beschermen zich via verzekeringen, rampenplannen en brandoefeningen tegen de gevolgen van brand, overstromingen, diefstal of andere rampen. Daarbij wordt nog wel eens vergeten dat de bedrijfsapps en -data de primaire processen van de organisatie vertegenwoordigen. Een grote stroomstoring, een hack of een virus kan dan ook grote gevolgen hebben voor de IT-infrastructuur van een organisatie. Alle gegevens herstellen door een recente back-up terug te zetten, gaat vaak moeilijker dan gedacht. Disaster Recovery as a Service is een snelle, veilige en betrouwbare oplossing.

WAT IS DISASTER RECOVERY AS A SERVICE?

 

Bij DRaaS (ook wel Disaster Recovery as a Service of DRaaS genoemd) heeft een organisatie direct een uitwijkmogelijkheid in geval van iedere mogelijke calamiteit. Hierbij worden de belangrijke gegevens continu gerepliceerd en kunnen bedrijven direct terugvallen op een recente back-up zodat zonder verlies van gegevens doorwerken mogelijk is. Een goede DRaaS-service wordt regelmatig getest en beoordeeld.
DRaaS is een uitgebreidere dienst dan Back-up as a Service. Bij DRaaS worden niet alleen de data en applicaties veiliggesteld en hersteld, maar wordt ook de computercapaciteit geleverd om zo snel mogelijk weer up and running te zijn.

 

VOORDELEN DRAAS

 

DRaaS heeft een aantal in het oog springende voordelen:

 • De service herstelt de oorspronkelijke situatie, waardoor de continuïteit van de organisatie gewaarborgd blijft;
 • De organisatie hoeft zelf niet te investeren hard- en software voor disaster recovery;
 • Een goede DRaaS-aanbieder heeft uitstekende up-to-date kennis en maakt daar dagelijks gebruik van;
 • De gegevens zijn veilig in de cloud opgeslagen.

.

DISASTER RECOVERY PLAN, DRAAIBOEK BIJ CALAMITEITEN

 

Bij een DRaaS-dienst hoort een Disaster Recovery Plan (DRP), een draaiboek dat te gebruiken is bij calamiteiten. In dit plan worden voorzorgsmaatregelen vastgelegd die zorgen dat de gevolgen van een calamiteit minimale gevolgen voor het bedrijf heeft. Dit gebeurt door calamiteiten te voorkomen of, als dat niet lukt, door de vitale functies van de bedrijfsvoering snel te hervatten. Bij een DRP hoort ook het testen en evalueren van de service.

Voordat je in zee gaat met een DRaaS-aanbieder is het raadzaam na te gaan of jouw bedrijf over een Discovery Disaster Plan beschikt en of je weet wat de financiële gevolgen zijn van verschillende calamiteiten.

Infradax heeft deze service in haar portfolio en beschikt over de nodige kennis om Disaster Recovery as a Service in uw organisatie te implementeren. Heb je vragen of wil je meer weten over Disaster Recovery as a Service? Neem contact met ons op.

Contact formulier

Aanvraag formulier

 • * Verplicht in te vullen

Kan ik je helpen?

Heb je een vraag, verzoek of een offerte nodig?

Gerard Schipaanboord

Team- and Accountmanager

hello@infradax.com+31 6 50 24 08 39
 • * Verplicht in te vullen

600+

(Support) contracten in beheer

15

Jaar ervaring

115+

Medewerkers

DE VOORDELEN VAN ONS DRAAS-PLATFORM

Onze cloudoplossing voor back-ups heeft een aantal voordelen:

 • Betrouwbaarheid: de back-up wordt regelmatig gemaakt en kan gegarandeerd worden teruggezet als dat nodig is.
 • Veiligheid: de gegevens worden buiten het bedrijf opgeslagen, waardoor ze ook in geval van een brand of andere calamiteit terug te halen zijn. Tevens wordt je omgeving in ons datacenter op professionele wijze beveiligd en is het geheel ‘AVG proof’.
 • Eenvoud en snelheid: de IT-afdeling heeft nauwelijks omkijken naar het maken van de back-up. Het terugzetten gaat bovendien veel sneller en eenvoudiger dan bij tapes of schijven, waardoor onze BaaS-oplossing goed kan helpen in het behalen van de afgesproken RTO- en RPO-tijden.
 • Flexibiliteit: je zit niet vast aan een vaste hoeveelheid opslagruimte. Uitbreiden of beperken van de back-up-ruimte gaat gemakkelijk en je betaalt alleen voor de diensten en het aantal TB die worden geleverd.

Geïnteresseerd?

Of hulp nodig? We helpen je graag verder! Bel of email ons gerust!

hello@infradax.com

+31 33 789 00 36

Geïnteresseerd? Neem contact op!

 • * Verplicht in te vullen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.