+31 (0) 33 789 00 33 hello@infradax.com
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Software Defined Storage: voordelig, schaalbaar en efficiënt

Doordat bedrijven alsmaar meer data te verwerken krijgen, moeten storage-oplossingen aan steeds hogere eisen voldoen. De storage-omgeving uitbouwen is een optie, maar Software Defined Storage is niet voor niets een toepassing die in opmars is. Branche-experts voorspellen dat software defined storage in 2016 en 2017 een belangrijk investeringsgebied zal vormen voor bedrijven die grip proberen te krijgen op de toenemende eisen rond storage en IT.

Software Defined Storage

 

Software Defined Storage (SDS) is een software-oplossing die onafhankelijk van de hardware wordt geleverd. De fysieke opslaghardware wordt gescheiden van software waarmee de opslag-infrastructuur uiterst flexibel te beheren is. Het platform kan worden geïnstalleerd op commodity-bronnen, zoals x86-hardware, hypervisors of in de cloud. De software is geschikt voor alle typen bestanden en alles is met elkaar geïntegreerd. Bij een traditionele opstelling bepaalt de hardware de mogelijkheden voor applicaties, bij SDS zijn het de applicaties die bepalen hoe de hardware zich aanpast. Door regels in te stellen, is precies te bepalen hoe data wordt opgeslagen en verwerkt. Niet voor niets is Software Defined Storage in opkomst: het biedt een aantal voordelen.

 

Kostenbesparing. Bij Software Defined Storage worden gegevens efficiënter opgeslagen. Data die veel wordt gebruikt, kan bijvoorbeeld altijd snel beschikbaar zijn, terwijl data voor het archief kan worden opgeslagen op minder snelle en minder geavanceerde storagesystemen. Een organisatie hoeft minder opslagapparaten aan te schaffen omdat de gebruiker kan bepalen hoe en data wordt verspreid, waardoor de bronnen beter worden ingezet.

 

Schaalbaar. Met Software Defined Storage kunnen bestaande en nieuwe opslagbronnen gemakkelijk worden geïntegreerd, waardoor de opslagcapaciteit gemakkelijk uit te breiden is. De data kan bovendien eenvoudig worden verdeeld op basis van een vooraf gedefinieerd beleid.

 

Eenvoudiger beheer. Doordat bij Software Defined Storage de toegang tot gegevens wordt gescheiden van de fysieke storage, worden de gegevens bewerkt zonder dat ze tussen de verschillende opslagapparaten hoeven worden verplaatst. Het beheer van de data is bij SDS aanmerkelijk eenvoudiger.

 

Onafhankelijk van leveranciers. Bij een traditionele opstelling wordt software gekoppeld en tegelijk met de hardware afgeschreven. Het wordt geleverd als een geïntegreerde oplossing met software, hardware en support, vaak van één fabrikant. Bij Software Defined Storage is die afhankelijkheid van een proprietary oplossing er niet.

 

Eenvoudige integratie met de cloud. Bestaande producten zijn vaak lastiger aan te passen aan een cloudomgeving. SDS-oplossingen zijn gebouwd met integratie in de cloud in gedachten.

 

Voorkom een dure investering. Met Software Defined Storage is het mogelijk je bestaande server een tweede leven in te blazen. Hierdoor kan je de investering van een duur SAN omzeilen. Bij de aanschaf van SDS, haal je alleen de software in huis. Deze software kan geïnstalleerd worden op hardware wat reeds gedateerd is. De performance is immers ruim voldoende om te fungeren als een SDS server. Hoe meer servers je hebt, hoe sneller en hoger de SDS omgeving beschikbaar is. Vaak is een uitbreiding met extra HDD’s en SSD’s alleen al voldoende.

 

Heb je aan de hand van deze informatie vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op, onze specialisten staan je graag te woord.

Kan ik je helpen?

Heb je een vraag, verzoek of een offerte nodig?

Wilco van Renselaar

IT System Engineer

hello@infradax.com+31 (0) 33 789 00 33

Of laat een bericht achter hieronder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.