+31 (0) 33 789 00 33 hello@infradax.com
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Hyper-converged infrastructure - Wat zijn de voordelen?

Ict-afdelingen staan steeds meer onder druk om meer te doen met minder middelen. Daarnaast moeten ze flexibel inspelen op de marktomstandigheden. Hyper-converged infrastucture integreert de infrastructuren voor servers, storage en netwerken en biedt een goedkope, schaalbare en eenvoudige oplossing. De aanschaf en het beheer van een datacenter-infrastructuur is een kostbare aangelegenheid waar bovendien veel tijd mee is gemoeid. Tijd en geld die CIO’s liever besteden aan innovatie. Hyper-converged infrastucture kan een goede oplossing zijn voor wie op het punt staat de infrastructuur te vernieuwen of uit te breiden.

Wat is hyper-converged infrastructure?

 

In de traditionele ict-infrastructuur zijn servers, storage, netwerk en virtualisatie strikt gescheiden onderdelen. Fabrikanten van hardware voegen deze losse infrastructuren nu steeds vaker samen tot één compact stuk hardware, waarbij de software al is geïnstalleerd. Doordat hardware steeds krachtiger wordt en zich steeds minder onderscheidt, is het de software die het grote verschil maakt en die bepaalt wat de mogelijkheden zijn en hoe eenvoudig de infrastructuur te beheren is. Bij deze zogeheten hyper-converged infrastructure is de hardware vergelijkbaar met een traditionele server. Het aantal servers is gemakkelijk uit te breiden en te clusteren. De software verbindt verschillende componenten als één geheel. Een traditionele SAN is dan ook niet meer nodig als basis voor virtualisatie. Bovendien is alles te beheren vanuit één tool.

 

De voordelen

 

Deze geïntegreerde infrastructuur-oplossing biedt een aantal voordelen:

  • Betaalbaar. Doordat het om industriestandaard-oplossingen gaat is hyper-converged infrastructure zeer betaalbaar. Bovendien is aanmerkelijk minder ruimte nodig, waardoor ook flink op koeling en stroom kan worden bespaard. Het is ook een groenere oplossing.
  • Korte time-to-market. Binnen een dag kan een hyper-converged infrastructuur operationeel zijn. Het is niet nodig een compleet datacenter (opnieuw) op te tuigen.
  • Schaalbaar. Het is heel eenvoudig verschillende componenten te koppelen om de prestaties en opslag te vergroten. De ict-afdeling kan dan ook heel eenvoudig reageren op ontwikkelingen in de business.
  • Eenvoudig beheer. Er is maar één tool nodig om de infrastructuur te beheren en te monitoren.

 

Wat brengt de toekomst?

 

Hyper-converged infrastructure is voor de meeste workloads een uitstekende oplossing, of dit ook voor jouw omgeving geldt kan doormiddel van een assessment duidelijk in kaart gebracht worden. Het gaat om een relatief nieuwe ontwikkeling, daarin staan Dell EMC en Nutanix in het leider vak van Gartner. De verwachting is dat het aantal datacenters dat hyper-converged infrastucture inzet de komende jaren steeds sterker zal groeien.

Ben je geïnteresseerd in de hyper-converged infrastructure oplossing binnen uw organisatie? Of heb je aanvullende vragen over dit artikel, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord.

Kan ik je helpen?

Heb je een vraag, verzoek of een offerte nodig?

Michael Bal

Presales Consultant

hello@infradax.com+31 (0) 33 789 00 33

Of laat een bericht achter hieronder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.