+31 (0) 33 789 00 33 NL

Datacenter Services
Share in your network:

Focus op kernactiviteiten, geen omkijken naar IT-infrastructuur

September 26, 2017

Steeds meer bedrijven en organisaties willen het beheer en onderhoud van hun IT-omgeving uitbesteden aan een specialist. Daarom biedt Infradax naast diensten voor de IT-infrastructuur ook beheer services aan. Dat gebeurt inmiddels in drie smaken: Basic Services, Proactief Beheer en Managed Services. Afhankelijk van hun wensen kunnen onze klanten hierdoor hun zorg voor beheer en onderhoud – deels of volledig – loslaten en zich volledig richten op hun kernactiviteiten.

Het succes van organisaties is sterk – en steeds meer – afhankelijk van hun IT-infrastructuur. Maar er gaat ook veel tijd in zitten om die omgeving optimaal te laten functioneren. Die tijd kunnen IT-teams ook besteden aan innovaties voor de business van hun organisatie. Voor een vast bedrag per maand kunnen veel tijd en beheerkosten bespaard worden. Die investering verdient zichzelf snel terug.

Populairste beheer diensten

Afhankelijk van de wensen van een organisatie kiezen zij voor ondersteuning met Basic Services, het meer uitgebreide Proactief Beheer of complete ontzorging met Managed Services. “De meeste organisaties kiezen in de praktijk voor Proactief Beheer”, zegt accountmanager van Infradax. “Daarmee nemen wij hun grootste zorg voor het beheer van de IT-infrastructuur uit handen. Bijvoorbeeld met ondersteuning van onze servicedesk, assetmanagement en monitoring van de IT-omgeving. Aanvullend kan bijvoorbeeld ook netwerkbeheer, server/storage beheer of technisch applicatiebeheer worden afgenomen.”
Een groot voordeel van Proactief Beheer is dat Infradax voorkomt dat er ergens problemen ontstaan binnen de IT-infrastructuur. “Hierdoor kunnen gebruikers altijd optimaal blijven werken. Voorkomen blijft natuurlijk altijd beter dan genezen”, aldus De Boer.

Managed Services

Wie alle zorg voor beheer en onderhoud van de IT-omgeving wil uitbesteden, kan gebruik maken van de meest volledige dienst Managed Services. Daarbij worden bijvoorbeeld ook alle standaard wijzingen (zoals online werkplek inrichten, accounts aanmaken), updates, oplossen van incidenten en eventueel functioneel applicatiebeheer verzorgd. En dat voor een vast bedrag per maand en zonder meerkosten. Het vaste bedrag per maand is gebaseerd op onder andere het aantal servers, vestigingen van een organisatie en de complexiteit van het netwerk. Waar mogelijk worden werkzaamheden op afstand uitgevoerd.

Eenvoudig op- en afschalen

Organisaties die beheer diensten willen afnemen, beginnen vaak met Proactief Beheer. Als ze later toch meer of minder ondersteuning wensen, kunnen ze bij Infradax altijd eenvoudig op- en afschalen tussen de pakketten.

Meer weten over beheer diensten?

Wil je meer weten over onze beheer diensten? Lees dan hier verder.

Share in your network: