+31 (0) 33 789 00 33 NL

Datacenter Services
Share in your network:

Green Friday – Duurzaamheid in jouw datacenter

Juli 22, 2018

duurzaamheid datacenter

Geschreven door Maikel Berends, IT Lifecycle adviseur met een focus op DataCenter en IAAS organisaties binnen de BeNeLux.

De afgelopen jaren is duurzaamheid en circulariteit een steeds belangrijker begrip geworden. De focus binnen zowel de private en de publieke sector verschuift steeds meer naar duurzame inzetbaarheid van middelen. De exponentiële groei van data zorgt voor veel uitdagingen op het gebied van verduurzaming binnen IT afdelingen. In deze blog geven wij een inkijkje in hoe wij je kunnen ondersteunen op het gebied van duurzaamheid binnen jouw IT afdeling.

Energiekosten verlagen

Naast de vaak hoge kosten voor de aanschaf van datacenter hardware. Is er altijd nog een andere kostenpost die niet altijd mee begroot wordt: het energieverbruik. Infradax helpt je met het terugdringen van kosten op de energierekening. Dit doen wij onder andere door je in staat te stellen over te stappen naar nieuwere technologie. Datacenter hardware wordt steeds compacter, sneller en duurzamer. Een simpele transitie van HDD’s naar SSD’s zorgt al voor een significant verschil op jouw energierekening. Daarnaast kan de overgang naar een nieuwere generatie server of storage de vaste lasten nog verder verlagen. Na een kosteloze IT-infrastructuur check denken wij tevens mee hoe je de prestaties op onder andere de capaciteits- en performancebehoeften kunt optimaliseren. Een duurzamer datacenter voor jouw IT afdeling begint bij Infradax.

Trade-in acties

Het kopen van nieuwe hardware hoeft uiteraard niet te betekenen dat de reeds in gebruik zijnde hardware in de hoek komt te liggen. Met onze hardware opkoop / inruil services kun jij geld verdienen aan deze hardware. Wat jij vervolgens weer kunt investeren in nieuwe systemen. Als opkoper van datacenter hardware doen wij jou een aantrekkelijk bod en bieden jou de maximale restwaarde voor de hardware. Dit doen wij voor onder andere servers, storage en networking. Alle data wordt GDPR-proof vernietigd en de hardware wordt gereedgemaakt voor hergebruik als refurbished hardware. Zo heb je dus geen zorgen over dat jouw data op straat kan komen te liggen, en draag je effectief bij aan het vergroten van de levensduur van jouw hardware. Daarnaast hoeft je je geen zorgen te maken dat jouw ingeruilde hardware op een onverantwoorde manier verwerkt zal worden. Het helpt je dus niet alleen met het besparen van kosten, maar het zorgt ook voor een betere performance van jouw datacenter. Met onze efficiënte manier van hergebruiken van datacenter apparatuur, draag ook jij maximaal bij aan circulariteit binnen jouw IT afdeling.

Refurbished hardware

Naast de keuze voor nieuwe hardware in jouw datacenter, kan je ook kiezen voor gecertificeerde refurbished hardware. Dit draagt wederom bij aan meer duurzaamheid binnen jouw organisatie. Hardware die door Enterprise organisaties niet meer wordt ingezet, kan met een leeftijd van bijvoorbeeld drie jaar nog altijd heel interessant zijn om binnen jouw organisatie in te zetten. Zo draag je een steentje bij aan het verminderen van hardware dat reeds geproduceerd is en weggegooid wordt. Dit vermindert niet alleen de CO2 uitstoot, maar hierdoor komt er ook minder afval in de keten terecht. Hierbij zijn wij zo overtuigd van de kwaliteit van onze producten, dat wij altijd een jaar garantie aanbieden. Maar ook het support op de hardware kunnen verzorgen, en ook nog eens tot wel 70% goedkoper. Naast het feit dat de aanschaf van refurbished een stuk goedkoper is. Kan je er ook zeker van zijn dat alle hardware grondig is gedatawiped, opgepoetst en opgeknapt. Alle refurbished hardware die wij aanbieden is hierdoor als nieuw. Daarom heb je met onze refurbished hardware altijd het gevoel iets nieuws in handen te hebben, in plaats van iets tweedehands.

Wil je meer informatie ontvangen over hoe wij jouw IT organisatie duurzamer kunnen maken? Neem dan gerust contact op met één van onze experts binnen Infradax.

Share in your network: