+31 (0) 33 789 00 33 NL

Datacenter Services
Share in your network:

Cloudmigratie? Denk aan je hardware-support

September 19, 2018

Cloudmigratie

Geschreven door Phuong Tran, IT Lifecycle adviseur met een focus op DataCenter en IAAS organisaties binnen de BeNeLux.

Je hebt besloten om je on-premise IT-infrastructuur te verplaatsen naar een hybride of public cloud. Een uitstekend idee, maar vergeet niet dat er uitdagingen komen kijken bij het proces. De ondersteuning voor je (afgeschreven) hardware bijvoorbeeld. Infradax biedt een aantrekkelijke oplossing om je hardware-support tijdelijk op te vangen.

Helemaal in de cloud werken, het is niet alleen hip, maar ook heel aantrekkelijk. Je hoeft je immers geen zorgen meer te maken over al dat draaiende ijzer in je eigen datacenter.
De transitie richting de cloud is echter wel een tijdrovend proces. Je on-premise IT-hardware wordt uitgefaseerd en je moet al je data migreren richting cloud. Vaak wordt de lengte van dit proces onderschat. De beslissing om naar de cloud te gaan, wordt vaak aan het einde van de 3- of 5-jarige afschrijving van de huidige infrastructuur genomen. Het gevolg: het contract voor je hardware-support loopt af terwijl de migratie nog in volle gang is. Wat doe je dan?

Hardware support: houd je IT-infrastructuur in de lucht tijdens de migratie

Bij de vendor kun je je supportcontract verlengen voor minimaal een jaar en tegen forse tarieven.
De flexibiliteit die een vendor niet biedt, kan Infradax je wel bieden met korte contracten vanaf 3 maanden. En dat ook nog eens tegen een mooie prijs. Natuurlijk zijn deze contracten tegen eenzelfde tarief te verlengen, mocht de migratie langer duren dan gepland.

Binnen 4 uur is de engineer op locatie

Als onafhankelijke support-organisatie met 250+ actieve contracten kan Infradax je scherpe prijzen bieden tegen strakke SLA’s (service level agremeents). Onze engineer is 24×7 binnen 4 uur on site inclusief de juiste spare-parts. Stel je iets minder strenge eisen, dan is een 9×5-contract met een engineer de volgende dag on-site een nog voordeligere oplossing.

Extra diensten rond je migratie naar de cloud

Naast het leveren van supportcontracten kunnen we je ook nog van diensten voorzien met onze andere IT-lifecycle-diensten tijdens en na je migratie naar de cloud.

Opkoop hardware – Draag bij aan een circulaire economie

Migratie voltooid? Mocht de hardware die nu overbodig is tussen de 2 en 5 jaar oud zijn, dan heeft die waarschijnlijk nog een restwaarde. We doen in dit geval graag een bod op de vrijgekomen hardware. Als bijkomend voordeel draag je zo ook nog eens bij aan een circulaire economie en geef je de vrijgekomen hardware een tweede leven. Het spreekt voor zich dat we je ook het complete logistieke en indien gewenst het de-installatieproces uit handen nemen.

Datavernietiging – Geeft een gerust gevoel en is conform AVG

Voorkom reputatieschade door data die op straat belandt. Wij komen graag langs om alle datadragers gecertificeerd te vernietigen met onze data-wiping kit. Het voordeel van deze softwarematige datavernietiging is dat de hardware de restwaarde behoudt en dus nog verkocht en opnieuw ingezet kan worden.

Tijdelijke capaciteit – Altijd bestand tegen pieken tijdens je migratie

Toch een piek in benodigde capaciteit of een swingbox nodig om de data te verhuizen richting nieuwe datacenter? We helpen je graag met tijdelijke huur van servers, storage en switches.

Share in your network: