+31 (0) 33 789 00 33 hello@infradax.com
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Infradax zorgt voor veilige afvoer van apparatuur en data

De digitalisering in de maatschappij heeft ook gevolgen voor hoe de zorg werkt. Veel van de digitale activiteiten in de zorg, worden aangeboden en uitgewisseld via VECOZO, hét landelijke digitale communicatiepunt voor de zorg. VECOZO biedt een veilige en kwalitatief hoogwaardige digitale omgeving waarin zorgverzekeraars, gemeenten en zorgaanbieders administratieve gegevens kunnen uitwisselen. Daarvoor is snelle en kwalitatief uitstekende netwerkapparatuur van levensbelang.

Infradax heeft VECOZO geholpen bij een goede afvoer en afhandeling van de gebruikte apparatuur nadat de nieuwe IT-hardware bij VECOZO was geleverd. VECOZO heeft gekozen voor het IT-vervangingstraject van Infradax waarbij de organisatie werd ontzorgd in het afvoeren van de oude hardware. Dit gaat van het loskoppelen van de oude hardware tot en met het vernietigen van alle data en de afvoer van de hardware.
Dit was voor VECOZO ook financieel aantrekkelijk omdat Infradax de ingeruilde apparatuur op juiste waarde heeft kunnen schatten. Een deel van de opbrengst van de oude hardware is geschonken aan het Ronald McDonalds Kinderfonds.

 

Inruilen en certified data erasure

Omdat de oude hardware gevoelige data bevatte, heeft Infradax ook de taak van data erasure voor haar rekening genomen. VECOZO wilde er zeker van zijn dat alle data op de hardware definitief verwijderd zou worden. Dat heeft Infradax in een beveiligde omgeving en volgens daarvoor geldende richtlijnen gedaan. VECOZO heeft een certificaat ontvangen waarmee wordt gegarandeerd dat alle bestaande data op de hardware op goedgekeurde manier definitief is verwijderd.

“VECOZO is hét landelijk communicatiepunt voor de zorg. Wij bieden een kwalitatief hoogwaardige digitale omgeving waarin ketenpartijen administratieve gegevens kunnen uitwisselen. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Met de data erasure service van Infradax zijn we verzekerd van veilige afvoer van onze storage omgeving EN ontvangen we ook nog eens een mooi bedrag hier voor terug.”

 

Mooie samenwerking met Infradax

Het vervangen van de oude hardware door nieuwe apparatuur is een complex proces. Door de goede begeleiding van Infradax is dit bij VECOZO binnen ongeveer zes maanden afgerond. Beide partijen kijken terug op een prettige samenwerking en een mooi eindresultaat.

Infradax Business Manager Tjeerd van‘t Veld over de samenwerking: “Infradax is trots op het vertrouwen dat VECOZO in Infradax heeft gesteld om te zorgen voor een goede afvoer van de apparatuur én data. Daarbij hebben we niet alleen een klant tevreden kunnen stellen, maar ook waren we haar vertrouwde partner voor wie we veel zorg uit handen hebben mogen nemen.”

Bovendien heeft Infradax kunnen aantonen een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de channel. “En uiteraard is het fantastisch dat VECOZO en Infradax samen een deel van de opbrengst aan het goede doel hebben geschonken”, besluit Tjeerd van’t Veld.