Support

Hoe je met de juiste hybrid cloud-strategie weer aan innoveren toekomt

Als je toe bent aan vernieuwing van je IT-infrastructuur, is het niet de vraag óf je naar de cloud moet, maar hóe. Bij de migratie kom je voor heel wat uitdagingen te staan: wat doe je met data die absoluut je pand niet mag verlaten, of met bedrijfskritische apps die niet geschikt zijn voor de cloud? Heb je genoeg kennis in huis om de verhuizing tot een succes te maken? In deze blog lees je meer over hoe pasklare oplossingen als een hyperconverged infrastructuur of Integrated Data Protection Appliance de overgang naar de hybrid cloud versnellen en vergemakkelijken.

De hybrid cloud is in feite een combinatie van één of meerdere private en public clouds. De complexiteit van je IT-omgeving neemt toe, maar de voordelen wegen daar tegenop. De investeringen in ‘hybrid’ breken wereldwijd dan ook ieder jaar alle records. Het grote voordeel is dat je workloads kunt verdelen. Je plaatst ze in het type cloud dat hiervoor het meest geschikt is. Daarnaast heb je de typische voordelen van de cloud: makkelijk resources op- en afschalen en alleen betalen voor wat je gebruikt.

De hybrid cloud past bovendien in een strategie waarin veiligheid en beschikbaarheid belangrijk zijn. Als je op een tweede plek een back-up voorhanden hebt, kun je daar altijd op terugvallen. Bijvoorbeeld in het geval van een calamiteit, zoals brand in een datacenter.

 

Hoe neem je hordes op de weg naar de cloud?

Ondanks alle voordelen kan de overgang je heel wat hoofdbrekens kosten. Zo kan het zijn dat niet alle data zomaar naar de cloud kan, vanwege eigen of wettelijke eisen (AVG) voor dataprotectie. Of je gebruikt misschien apps die speciaal voor jou zijn ontwikkeld en het alleen doen op legacy-systemen. In combinatie met de grotere complexiteit maakt dit dat veel organisaties een beslissing voor zich uitschuiven, vooral als hun IT-afdeling toch al onder druk staat. In zee gaan met een partner kan in zo’n situatie uitkomst bieden.

 

Hoe helpt Infradax?

Infradax is een partij die je in het digitale transformatieproces veel werk uit handen kan nemen. Wij kunnen je voorzien van kant en klare oplossingen, zoals hyperconverged infrastructuur of een Integrated Data Protection Appliance (IDPA). ´Hyperconverged’ is een software-defined omgeving die schaalbaar is en super betrouwbaar werkt. Je hoeft niet meer onder de motorkap te kijken.

IDPA is een appliance van Dell die soft- en hardware tegelijk is. Deze zorgt ervoor dat data op een veilige manier wordt opgeslagen, tegen lagere kosten. Dankzij datacompressie wordt efficiënt gebruik gemaakt van capaciteit. Door automatisering van taken voor dagelijks beheer, monitoring en rapportering, besparen IT-mensen tijd die ze kunnen gebruiken voor andere taken.

Infradax is als enige in Nederland door Dell gecertificeerd om de appliance te installeren. We werken nauw samen met het dataprotectie-team van Dell. Daardoor kunnen we een proof of concept aanbieden. Je maakt dan kennis met deze oplossing en kunt alle features bekijken. Doordat we al veel implementaties op onze naam hebben staan, zijn we in staat snel een werkende oplossing op te leveren. We zorgen ervoor dat je alle mogelijkheden optimaal benut.

 

Onze services

Voor je stappen zet naar de hybrid cloud, kunnen wij jou adviseren hoe de juiste mix er voor jouw organisatie uit moet zien. We leveren ook de volgende diensten:

  • Disaster Recovery as a Service of DRaaS: door continue replicatie van data val je bij een calamiteit direct terug op een recente back-up. Zo werk je door zonder verlies van gegevens.
  • Back-up as a Service: veilige dataopslag in een Nederlands datacenter. Je betaalt alleen voor gebruik.
  • Managed Services: wij nemen beheerstaken voor onze rekening. De druk op je IT-afdeling neemt af.

Met een hyperconverged infrastructuur of IDPA beschik je dus over een schaalbare, instant oplossing. Dataopslag is op een veilige manier geregeld en het beheer wordt eenvoudiger. Dat bespaart kosten en helpt je om weer aan innovatie toe te komen.

Ben je geïnteresseerd in hoe wij kunnen helpen de overgang naar de hybrid cloud soepel te laten verlopen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord.

Geïnteresseerd?

Nog hulp nodig? Neem contact op, Bel of email ons gerust!

hello@infradax.com

+31 33 789 00 36

Geïnteresseerd? Neem contact op!

  • * Verplicht in te vullen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.