Support

Creëer duurzaamheid in jouw datacenter

De afgelopen jaren is duurzaamheid en circulariteit een steeds belangrijker begrip geworden. De focus binnen zowel de private en de publieke sector verschuift steeds meer naar duurzame inzetbaarheid van middelen. De exponentiële groei van data zorgt voor veel uitdagingen op het gebied van verduurzaming binnen IT afdelingen. In deze blog geven wij een inkijkje in hoe wij je kunnen ondersteunen op het gebied van duurzaamheid binnen jouw IT afdeling.

ENERGIEKOSTEN VERLAGEN

 

Naast de vaak hoge kosten voor de aanschaf van datacenter hardware. Is er altijd nog een andere kostenpost die niet altijd mee begroot wordt: het energieverbruik. Infradax helpt je met het terugdringen van kosten op de energierekening. Dit doen wij onder andere door je in staat te stellen over te stappen naar nieuwere technologie. Datacenter hardware wordt steeds compacter, sneller en duurzamer. Een simpele transitie van HDD’s naar SSD’s zorgt al voor een significant verschil op jouw energierekening. Daarnaast kan de overgang naar een nieuwere generatie server of storage de vaste lasten nog verder verlagen. Na een kosteloze IT-infrastructuur check denken wij tevens mee hoe je de prestaties op onder andere de capaciteits- en performancebehoeften kunt optimaliseren. Een duurzamer datacenter voor jouw IT afdeling begint bij Infradax.

 

TRADE-IN ACTIES

 

Het kopen van nieuwe hardware hoeft uiteraard niet te betekenen dat de reeds in gebruik zijnde hardware in de hoek komt te liggen. Met onze hardware opkoop / inruil services kun jij geld verdienen aan deze hardware. Wat jij vervolgens weer kunt investeren in nieuwe systemen. Als opkoper van datacenter hardware doen wij jou een aantrekkelijk bod en bieden jou de maximale restwaarde voor de hardware. Dit doen wij voor onder andere servers, storage en networking. Alle data wordt GDPR-proof vernietigd en de hardware wordt gereedgemaakt voor hergebruik als refurbished hardware. Zo heb je dus geen zorgen over dat jouw data op straat kan komen te liggen, en draag je effectief bij aan het vergroten van de levensduur van jouw hardware. Daarnaast hoeft je je geen zorgen te maken dat jouw ingeruilde hardware op een onverantwoorde manier verwerkt zal worden. Het helpt je dus niet alleen met het besparen van kosten, maar het zorgt ook voor een betere performance van jouw datacenter. Met onze efficiënte manier van hergebruiken van datacenter apparatuur, draag ook jij maximaal bij aan circulariteit binnen jouw IT afdeling.

 

REFURBISHED HARDWARE

 

Naast de keuze voor nieuwe hardware in jouw datacenter, kan je ook kiezen voor gecertificeerde refurbished hardware. Dit draagt wederom bij aan meer duurzaamheid binnen jouw organisatie. Hardware die door Enterprise organisaties niet meer wordt ingezet, kan met een leeftijd van bijvoorbeeld drie jaar nog altijd heel interessant zijn om binnen jouw organisatie in te zetten. Zo draag je een steentje bij aan het verminderen van hardware dat reeds geproduceerd is en weggegooid wordt. Dit vermindert niet alleen de CO2 uitstoot, maar hierdoor komt er ook minder afval in de keten terecht. Hierbij zijn wij zo overtuigd van de kwaliteit van onze producten, dat wij altijd een jaar garantie aanbieden. Maar ook het support op de hardware kunnen verzorgen, en ook nog eens tot wel 70% goedkoper. Naast het feit dat de aanschaf van refurbished een stuk goedkoper is. Kan je er ook zeker van zijn dat alle hardware grondig is gedatawiped, opgepoetst en opgeknapt. Alle refurbished hardware die wij aanbieden is hierdoor als nieuw. Daarom heb je met onze refurbished hardware altijd het gevoel iets nieuws in handen te hebben, in plaats van iets tweedehands.

Wil je meer informatie ontvangen over hoe wij jouw IT organisatie duurzamer kunnen maken? Neem dan gerust contact op met één van onze experts binnen Infradax.

''Het project beoogde de centrale storage te vervangen en daarbij onze disaster recovery te professionaliseren. Het project is super verlopen. Een senior consultant heeft het project zeer correct opgepakt, gedocumenteerd en in bedrijf gesteld'' - Anton Steehouder ICT manager Brush Group

''Onze disaster recovery omgeving was alweer verouderd en de groei hard toegenomen in de afgelopen jaren. Hierdoor voldeed de omgeving niet meer aan de hoge kwaliteitseisen die door Exacthost gesteld worden. De wat oudere fallback systemen waren dus aan vervanging toe om ook nieuwe klanten te voorzien van 200% redundantie'' - Kadir Dogan, Managing Director ExactHost

''Onze samenwerking met Infradax verloopt erg vlot, we hebben heldere afspraken gemaakt en wat beloofd is, is geleverd. Ook over de installatie hebben we niets te klagen, alles verliep zoals het hoort en de mensen zijn deskundig.'' - Frank Biegstraaten Group IT Manager Caldic B.V.

''We hebben voor Infradax als partij gekozen door de scherpe aanbieding en het gevoel van expertise wat we kregen bij het gesprek. In de praktijk bleek dit ook te kloppen, ook de communicatie met Infradax was duidelijk en snel, hier was niets op aan te merken. Door de professionele aanpak, verstand van zaken en de klantgerichtheid onderscheid Infradax zich ten opzichte van andere partijen.'' - Mike van Gestel ICT Manager FN Steel

Gerard Schipaanboord

Team- and Accountmanager - FN Steel

''Voor ons datacenter in Thailand waren wij op zoek naar een kennispartij die ons kon helpen met het design, installatie en implementatie van een nieuwe IT-omgeving. Hierbij hebben wij voor Infradax gekozen door de kennis en kunde die zij goed wisten over te brengen in de diverse sessies die wij hebben gehad.'' - Gijs van Gaalen IT Manager Aeroworks

Geïnteresseerd?

Neem contact op, Bel of email ons gerust!

hello@infradax.com

+31 33 789 00 36

Geïnteresseerd? Neem contact op!

  • * Verplicht in te vullen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.