+31 33 789 00 33 hello@infradax.com LinkedIn
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Dell EMC PowerStore vs. Unity vs. SC series

Hoe verschilt het midrange storage portfolio van Dell EMC?

Het ontstaan van de Dell EMC PowerStore komt voort vanuit het verleden. Nadat EMC onderdeel was geworden van Dell Technologies kende het bedrijf opeens twee storage producten in hetzelfde segment. Toch besloot Dell EMC beide systemen – De Unity en de SC-series (voorheen Dell Compellent) – te blijven voeren, logisch? Zeker! Beide systemen kennen hun eigen USP’s. Denk aan de Unity met zijn voordeel van Unified storage in één box, of aan zero-downtime failover van de SC-series in de box.

Op 5 mei 2020 werd de PowerStore aangekondigd, een gloednieuw storage systeem, van scratch opgebouwd en die ook gericht is op de midrange storage. Met nu drie producten in hetzelfde segment kan het lastig worden om een keuze maken welk product het beste bij jouw business past. In deze blog leg ik uit welk effect PowerStore heeft op de markt en wanneer je voor welk product kan kiezen

 

PowerStore, what’s new?

PowerStore heeft een hoop interessante vernieuwingen te bieden in de midrange Storage markt. Wat als eerste opvalt is dat PowerStore in tegenstelling tot Dell EMC’s huidige midrange lijn geen draaiende disks meer heeft en daarmee enkel als all-flash wordt aangeboden. Doordat de zogenoemde nieuwe base-enclosures full-NVMe backplane bevatten, kan men na aanschaf van een nieuw systeem gelijk profiteren van NVMe performance.
Doorgroeien in capaciteit kan gerust gedaan worden door middel van het toevoegen van extra expansion enclosures. Dit is niet perse nieuw, zowel de Unity en de SC-series kunnen dit ook. Wat wel nieuw is, is dat er nu ook gekozen kan worden voor een scale-out architectuur naast de scale-up architectuur. Wil je naast capaciteit ook meer performance in huis halen, dan kan dit simpelweg door een extra control enclosure aan te schaffen en deze toe te voegen aan het cluster.

Wat nog meer? Ook dit systeem kent een unified oplossing en heeft de mogelijkheid om native block, file en vVols data te serveren, een functionaliteit die Unity ook kent.
Maar dan is er AppsOn, een nieuwe feature uniek in de markt. AppsOn biedt de mogelijkheid om je storage device mee te laten draaien in het VMware cluster. Door middel van ESXi direct op het systeem te laten draaien en de OE te virtualiseren geeft dit talloze mogelijkheden voor data intensieve workloads. Analytics en AI bijvoorbeeld kunnen op deze manier dusdanig dicht bij het storage gebracht worden dat deze workloads in kortere tijden kunnen worden afgehandeld en dit ruimte biedt nog meer met de data te doen.

 

Welke midrange storage te kiezen?

Powerstore-unity-sc-series-flowchartOm tot een goede keuze te komen welk storage product nu past bij jouw business zijn er een hoop zaken van belang. Om het makkelijker te maken heb ik de twee belangrijkste gegevens gebruikt om tot een product te komen; performance/datatype en RPO/RTO tijden. De complexe keuze voor de juiste midrange storage zit vol afwegingen. Mocht je echter knopen willen doorhakken, dan kan deze eenvoudige flowchart je helpen een keuze te maken.

 

Wat brengt PowerStore voor de toekomst?

Voorlopig zijn er nog geen signalen dat PowerStore de huidige midrange storage producten zal vervangen. Vermoedens zijn er wel en dan vooral dat SC-series als eerst uit het portfolio zal verdwijnen op den duur. Unity zal langer blijven bestaan vanwege zijn hybrid oplossing en zero-downtime failover is te vervangen door VPLEX.
Kortom: PowerStore brengt mooie vernieuwingen met zich mee en heeft veel potentie om het ‘go-to’ platform te worden van
Dell EMC in midrange storage.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste Midrange Storage?

Neem dan gerust contact met mij op.

Michael Bal

Presales Consultant

hello@infradax.com+31 (0) 33 789 00 33

Of laat een bericht achter hieronder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een andere vraag, verzoek of een offerte nodig? 🡆