+31 33 789 00 33 hello@infradax.com LinkedIn
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Stop dataverlies met een slimme all-in-one oplossing voor back-up en recovery

Dataverlies is ongeveer het ergste dat een bedrijf kan overkomen. Door brand, stroomuitval, een cyberaanval of iemand die op een verkeerd linkje klikt, kun je heel wat waardevolle gegevens kwijtraken. Om je hier tegen te wapenen is een goede back-upstrategie onmisbaar. In deze blog lees je meer over hoe je jouw data op een slimme manier beschermt.

Dat dataprotectie een grote uitdaging is, blijkt wel uit onderzoek van Dell EMC. Wereldwijd had afgelopen jaar maar liefst 82 procent van alle IT-beslissers te maken met ongeplande systeemuitval. Daarbij verloor 35 procent van de ondervraagden data. Een gemiddelde schadepost van ongeveer één miljoen dollar. Dataverlies maakt medewerkers minder productief, de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten stagneert, er ontstaat imagoschade en klanten haken af.

 

Back-ups om schade te voorkomen

Het maken van back-ups is een manier om dataverlies tegen te gaan. Organisaties brengen hun data daarvoor naar buiten: naar de cloud of naar een eigen, tweede datacenter. Liefst combineren ze deze stap met verlaging van kosten en beheerslasten. Er zijn allerlei (technische) oplossingen beschikbaar om dat voor elkaar te krijgen. Het hangt van veel factoren af wat voor jouw organisatie de beste keus is.

Een standaardrecept is er dus niet, wel zijn er belangrijke vragen om vooraf te beantwoorden:

  • Hoeveel dataverlies is acceptabel en betaalbaar (RPO)? Met andere woorden: maak je elke avond een back-up, of om het uur?
  • Hoeveel tijd mag er verloren gaan voor data weer beschikbaar is (RTO)?
  • Waar wil ik mijn data opslaan? Is dat in Nederland, of mag het ook daarbuiten zijn?
  • Bij wie sla ik mijn data op? Bij iemand die speciaal ruimte voor mij reserveert of iemand die bestanden doorverkoopt voor marketingdoeleinden?
  • Wie heeft toegang tot mijn data? Hoe voorkom ik dat er mensen meekijken tegen mijn zin? Hoe kan ik er zeker van zijn dat dit niet al is gebeurd?
  • Hoe voorkom ik dat hackers mijn data op slot zetten met ransomware?

 

IDPA totaaloplossing voor dataprotectie

De Integrated Data Protection Appliance (IDPA) van Dell is een totaaloplossing voor dataprotectie. Het is hardware en software ineen. Je bent weinig tijd kwijt aan het uitrollen en het beheer. Dat komt doordat slimme software dagelijkse taken voor beheer, monitoring en rapportages automatiseert.

Speerpunt van de oplossing is de volledige integratie van het applicatielandschap. De IDPA beschermt al je apps, van Office 365, tot OneDrive, Oracle en SAP. Je hoeft deze niet allemaal apart te beveiligen.

De slimme software is in staat om data sterk te comprimeren en bestanden te ontdubbelen. Daardoor kun je er enorm veel data op kwijt. Je hoeft niet bang te zijn dat je het overzicht verliest, want je kunst precies zien waar data staat. Dus als een klant je vraagt zijn gegevens te verwijderen, kun je die altijd vinden.

Cloud-integratie zorgt er bovendien voor dat je data daar opslaat waar de prijs voor terabytes het laagst is. Vooral voor organisaties met heel veel data die jarenlang bewaard moet blijven, kan dat een aanzienlijke besparing opleveren.

 

De toegevoegde waarde van Infradax

Infradax is een door Dell gecertificeerde organisatie die veel ervaring heeft met het installeren van IDPA. We kunnen je een proof of concept aanbieden en je adviseren bij het uitstippelen van je dataprotectie-strategie. Verder kunnen we je ontzorgen met onze diensten, zoals Back-up as a Service (BaaS) en Disaster Recovery as a Service (DRaaS).

Zo ben je er zeker van dat jouw data op een veilige plek landt. Jouw data is ook snel weer beschikbaar als het misgaat. Daarbij komt dat IDPA garant staat voor lage beheerslasten, weinig rackspace, schaalbaarheid en lage opslagkosten. Wij helpen je om jouw data op een veilige en verantwoorde manier buiten jouw pand te plaatsen, zonder dat je er omkijken naar hebt.

Ben je geïnteresseerd naar de mogelijkheden voor dataprotectie in jouw organisatie? Neem gerust contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord.

Wil je meer weten op het gebied van dataprotectie?

Neem dan gerust contact met mij op.

Jesse Hogeboom

IT Lifecycle Specialist

hello@infradax.com+31 6 55 88 42 54

Geïnteresseerd? Neem contact op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb je een andere vraag, verzoek of een offerte nodig? 🡆