+31 (0) 33 789 00 33 hello@infradax.com
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Bedrijfskritische data wissen - Voldoe jij aan alle data- en privacyrichtlijnen?

Door de snelle technologische ontwikkelingen raken servers en storagesystemen al vrij snel verouderd. Doorgaans wordt IT-hardware afgeschreven na een verloop van drie jaar. Maar pas op dat je bij het wegdoen van je oude hardware je data niet laat slingeren!

Oude hardware die aan het einde van de levenscyclus is gekomen, staat vaak te verstoffen in magazijnen. Maar steeds meer organisaties verkopen hun servers en storagesystemen weer, want de markt van refurbished hardware groeit met de dag. Of de oude servers en storagesystemen nu worden opgeslagen of verkocht, in alle gevallen is Data Erasure een belangrijk aandachtspunt, oftewel het goed verwijderen van vertrouwelijke data. Met eenvoudige software is veel gewiste data namelijk zo weer terug te halen. Het simpelweg wissen van data of formatteren, is meestal onvoldoende om de informatie ook echt definitief te verwijderen.

 

Vermijd hoge boetes

 

Uiteraard wil je voorkomen dat oude data van hardware van jouw organisatie later alsnog uitlekt omdat het niet goed verwijderd blijkt te zijn. Dat kan namelijk leiden tot hoge geldboetes vanwege het overtreden van de huidige Nederlandse Meldplicht datalekken en de General Data Protection Regulation (GDPR) die in 2018 in Europa van kracht wordt. Een gemiddeld datalek kost bedrijven meer dan 3 miljoen euro aan boetes, nog afgezien van de inkomsten die zo’n bedrijf misloopt.

Je wilt niet het risico lopen dat uw vertrouwelijke documenten in de verkeerde handen vallen. Infradax kan dit voorkomen met Data Erasure. Daarbij wordt vertrouwelijke data met gecertificeerde software vernietigd zodat je zeker weet dat de data definitief is verwijderd en dat je voldoet aan alle data- en privacyrichtlijnen.

 

Wil je meer informatie over data erasure? Kijk dan verder bij onze datavernietigings dienstverlening

Kan ik je helpen?

Ik help je graag met al je vragen over datavernietiging.

Marcel Melissen

IT Lifecycle Specialist

hello@infradax.com+31 (0)6 83 57 77 88

Of laat een bericht achter hieronder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.