+31 (0) 33 789 00 33 hello@infradax.com
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Eenvoudig en betrouwbaar gegevens bewaren - Backup as a Service

Steeds meer bedrijven kiezen voor een back-up-oplossing in de cloud. De verschillende varianten van deze methode zijn eenvoudig, veilig en efficiënt. Traditioneel maakt de IT-afdeling van een bedrijf een backup op tapes of schijven. Veel bedrijven transporteren deze tapes of schrijven naar een tweede locatie of kluis. Dit maakt je gevoeliger voor schade of verlies. Daarbij worden backups vaak niet getest, waardoor het onzeker is of alle gegevens in geval van verlies, brand of diefstal kunnen worden gered.

Verschillende soorten backup in de cloud

 

Langzaam maar zeker wint de online backup terrein. Daarbij kunnen bedrijven hun gegevens in de cloud opslaan. De backup bevindt zich dan op een andere locatie, in een veilige omgeving. Er zijn verschillende vormen mogelijk om deze backupmethode te gebruiken. Bij een hybride oplossing worden ook gegevens op eigen opslagmedia bewaard, terwijl bij een volledige Backup as a Service-oplossing alles in de cloud plaatsvindt. Infradax, als aanbieder van de BaaS-oplossing, neemt hierbij het complete backup- en recoveryproces voor zijn rekening.

 

Backup as a Service versus online back-up

 

Backup as a Service (BaaS) wordt vaak verward met online back-up, maar er is een verschil. Bij online back-up gebruikt de IT-afdeling de cloud als bestemming voor de back-up, vergelijkbaar met een schijf of tape. Bij een BaaS-oplossing wordt het geheel vanuit uit handen genomen en door een BaaS aanbieder zoals Infradax geregeld. Infradax beheert en onderhoudt de noodzakelijke apparatuur, applicaties, processen en beheer in zijn datacenter. We sluiten een overeenkomst (SLA) met de gebruiker, waarbij de gebruiker per opgeslagen GB betaald.

 

Voordelen van Backup as a Service

 

Cloudoplossingen voor backups hebben een aantal voordelen:

  • Betrouwbaarheid: de backup wordt regelmatig gemaakt en kan gegarandeerd worden teruggezet als dat nodig is.
  • Veiligheid: de gegevens worden buiten het bedrijf opgeslagen, waardoor ze ook in geval van een brand of andere calamiteit terug te halen zijn. Bij BaaS wordt de omgeving bovendien op professionele wijze beveiligd.
  • Eenvoud: de IT-afdeling heeft nauwelijks omkijken naar het maken van de backup. Het terugzetten gaat bovendien veel sneller en eenvoudiger dan bij tapes of schijven.
  • Flexibiliteit: je zit niet vast aan een vaste hoeveelheid opslagruimte. Uitbreiden of beperken van de backupruimte gaat gemakkelijk.
  • Snelheid: Tape is vaak ontzettend traag, waardoor een BaaS-oplossing goed kan helpen in het behalen van de afgesproken RTO en RPO tijden.
  • Voordeel: bij Infradax wordt een vast bedrag per GB afgerekend. Je betaalt alleen voor diensten die worden geleverd.

 

Een BaaS-aanbieder kiezen

 

Kies je voor Infradax als BaaS-aanbieder, dan is het belangrijk om samen een aantal zaken te door te nemen. In de eerste plaats is het goed om te bedenken welke gegevens bedrijfskritisch zijn, zodat je niet meer backups maakt dan nodig is. Daarnaast is het goed om te bekijken hoe vaak backups worden gemaakt en op welke manier ze te herstellen zijn. Andere zaken om rekening mee te houden zijn compliance met de archief- en/of belastingwetgeving, de ondersteuning van verschillende platformen en veiligheid issues als encryptie en toegangsrechten.

 

Advies

 

Ben je geïnteresseerd in de BaaS-oplossing binnen jouw organisatie? Bij Infradax kun je deze dienst afnemen. Infradax gaat graag met je aan tafel om jouw bedrijf kritische gegevens in kaart te brengen. Daarnaast adviseren wij je in de frequentie van de backup, de herstelmogelijkheden, belastingwetgeving en ondersteuning bij verschillende platformen en veiligheid issues. Neem vrijblijvend contact op met onze specialist en laat je informeren over de mogelijkheden van Backup as a Service.

Kan ik je helpen?

Heb je een vraag, verzoek of een offerte nodig?

Kevin Valkenburg

IT Lifecycle Specialist

hello@infradax.com+31 (0)6 82 81 34 38

Of laat een bericht achter hieronder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.