Support

Back-up strategie – vier inzichten om veilig en voorbereid te blijven

Bij het maken van de back-up strategie neem je veel risicofactoren in beschouwing, maar wie had in 2019 kunnen voorspellen dat half Nederland zou gaan thuiswerken?

Veel bedrijven hadden de basisvoorzieningen om een thuiswerkomgeving te creëren. Ondanks het niet vanzelfsprekend was dat er massaal thuisgewerkt moest worden. Met de komst van covid-19 en de bijbehorende maatregelen werd het thuiswerken in rap tempo uitgerold. Er werden pragmatische voorzieningen getroffen om dit zo effectief mogelijk te doen. In deze blog vertel ik hoe je een back-up oplossing in huis haalt waar je op kunt vertrouwen.

 

Back-up aanpak voor noodgedwongen thuiswerken

Voordeel van deze crisis zou weleens kunnen zijn dat de acceptatie van het thuiswerken een enorme vlucht neemt en er meer mensen dan ooit tevoren straks regelmatig thuiswerkt. Nadeel van thuiswerken is dat het risico op aanvallen of datalekken merkbaar toeneemt. Medewerkers zitten niet meer veilig achter een firewall op kantoor, maar werken opeens vanuit heel Nederland en kunnen vanuit de hele wereld bij bedrijfsdata. De “attack surface” wordt opeens vele malen groter. Het hebben van een dataprotectie-strategie is belangrijker dan ooit. Onderdeel van deze dataprotectie-strategie is een goede back-up. Data staat niet meer enkel op de centrale opslag maar wordt ook “mee naar huis” genomen. Daarnaast neemt de kans op bijvoorbeeld ransomware enorm toe. Met de juiste back-up oplossing zorg je er niet alleen voor dat je data terug kan halen, maar zorg je er ook voor dat deze niet geïnfecteerd is.

 

Back-up buiten de deur

Hoe vaak komt het niet voor dat de back-up binnen handbereik van de originele data wordt bewaard? Of dit nu de USB-stick is met de back-up in dezelfde tas als de laptop, of de back-up server die in hetzelfde rack hangt als de primaire data. Niet iedereen heeft de beschikking over een tweede locatie en zeker geen tweede locatie die door mag gaan als “Datacenter”. Met Back-up as a Service staat er altijd een kopie buiten de deur.

 

Wie is er verantwoordelijk voor?

Bijna iedereen vindt back-ups maar lastig. Als het even kan schuiven ze het in de schoenen van een collega. Aan de andere kant durft niemand het los te laten en de verantwoordelijkheid bij een derde partij neer te leggen. Met Back-up as a Service bepaal jezelf in hoeverre je deze verantwoordelijkheden verschuift. Wij zorgen er in ieder geval voor dat er voldoende ruimte is en de back-up data altijd beschikbaar is. Daarnaast kunnen we ook het dagelijks beheer voor onze rekening nemen. Ook als de data onsite in het eigen datacenter blijft.

 

Handel op basis van de verwachte databehoefte

Vijf jaar geleden dacht je dat een telefoon met 16GB opslaggeheugen groot genoeg was om de komende jaren mee vooruit te kunnen. Tegenwoordig is 64GB al het minimum. De groei van data gaat zo hard en lijkt soms onvoorspelbaar, dus een inschatting maken kan lastig zijn. Hoeveel ga je dit jaar nodig hebben en hoeveel over twee of vijf jaar nodig hebben? Staat daarnaast je data volgend jaar nog wel lokaal? Of halen we dan alles uit “de cloud”? Eén ding is zeker. Waar je data ook staat, je hebt nog steeds een back-up nodig. Door te kiezen voor een Back-up as a Service oplossing betaal je enkel voor de data die je daadwerkelijk opslaat. Er hoeft dus vooraf geen investering gedaan te worden in een oplossing waarvan je van tevoren eigenlijk al weet dat die of te klein of te groot is.

 

Zekerheid in onzekere tijden

Met de komst van Covid-19 is er een hoop veranderd. Gezonde bedrijven zien hun inkomsten verdampen en anderen hebben in de eerste paar maanden hun omzet zien verdubbelen. Voor de één betekent dit dat plannen op de lange baan geschoven worden. De ander moet ze juist versneld doorvoeren. Strategieën moeten noodgedwongen worden aangepast en juist nu moet IT-dienstverlening flexibel meewerken, zodat het geen kopzorgen worden. Met Back-up as a Service van Infradax haal je een stukje zekerheid en flexibiliteit in huis.

  • Je betaald nooit teveel door de vaste prijs per Terabyte;
  • Back-up data staat veilig opgeslagen in een Nederlands datacenter;
  • Onze engineers hebben jarenlange ervaringen met Back-up oplossingen;
  • Jij bepaalt de balans tussen regie en totale ontzorging.

Heb je een andere vraag, verzoek of een offerte nodig?

Geïnteresseerd?

Nog hulp nodig? Neem contact op, Bel of email ons gerust!

hello@infradax.com

+31 33 789 00 36

Geïnteresseerd? Neem contact op!

  • * Verplicht in te vullen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.